Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek is onlosmakelijk met onze praktijk verbonden. Dat merkt u vanaf het eerste contact met orthopedie Zuyderland. We vinden het belangrijk dat u daarvan op de hoogte bent en geïnformeerd bent over ons ‘waarom’.

Laat echter wel duidelijk zijn: u wordt als patiënt nooit gedwongen om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek. Er wordt altijd expliciet toestemming aan u gevraagd!

 

Voor ons zijn er 2 belangrijke redenen om wetenschappelijk onderzoek te verrichten.

Ten eerste vaart u daar als patiënt in ons ziekenhuis wel bij. Wetenschappelijk onderzoek verrichten, betekent namelijk patiënten nauwkeurig en kritisch opvolgen. Van deze extra zorgvuldigheid en gedegen controles profiteert u. Bovendien leiden de bevindingen van dit wetenschappelijk onderzoek tot continue optimalisatie van onze interne behandelingsprotocollen en ook daar profiteert u van als patiënt van orthopedie Zuyderland.

 

Ten tweede nemen we als groot STZ ziekenhuis (samenwerking topklinische ziekenhuizen) onze verantwoordelijkheid in het aandragen van wetenschappelijk bewijs voor onze behandelingen, met name ook internationaal gezien. Dat houdt in dat we als orthopedie Zuyderland zeer regelmatig publiceren in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften om onze bevindingen met de rest van de wereld te kunnen delen. We verspreiden deze kennis bovendien via presentaties op internationale congressen. Als u als patient bij orthopedie Zuyderland deelneemt aan wetenschappelijk onderzoek draagt u dan ook een belangrijke steen bij aan ontwikkeling van orthopedisch zorg in zijn algemeenheid.

Op dit moment zijn er meerdere artsen in opleiding en specialisten in opleiding die promotie-onderzoek doen in ons ziekenhuis. We werken op dit vlak regelmatig samen met de Universiteit Maastricht.

We vaak ook de samenwerking op met ziekenhuizen in onze omgeving (en soms ook in het buitenland) om onze krachten te bundelen en onze expertise uit te wisselen. We zijn ervan overtuigd dat u als patiënt ook van deze connecties profiteert. U zult merken dat bewezen effectieve behandelingen snel beschikbaar zijn, aangezien deze informatie efficiënt in ons netwerk gedeeld wordt. Anderzijds krijgt u bewezen niet-effectieve behandelingen ook niet van ons aangeboden. Zo bent u steeds verzekerd van up-to-date orthopedisch zorg!

Momenteel lopen er diverse onderzoeken op onze verschillende speerpunten (zie ook ‘ons team’). We hebben voeren regie over onze eigen onderzoek stichting en hebben een wetenschappelijk onderzoeker vast in dienst.

Uw arts informeert u over lopend onderzoek als u in aanmerking komt voor deelname.

 

Uw specialisten

Dr. B. Boonen

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Heup- en knieprotheses, Knierevisies, Traumatologie

Dr. W.L.W. van Hemert

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Heupprotheses en revisies, Wervelkolom, Complexe traumatologie, Kinderorthopedie

Prof. dr. I.C. Heyligers

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Heup en knieprotheses, Revisiechirurgie, 

Dr. E.J.P. Jansen

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Sport, Kruisbandchirurgie, Schouder

Dr. I.C. Curfs

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Wervelkolom, Sport

Dr. E.H. van Haaren

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Heup en knieprotheses, Revisiechirurgie, Traumatologie

Dr. S.K. Samijo

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Schouder, Elleboog, Pols en Hand

R.P. Walbeehm

Orthopedisch chirurg
Algemene orthopedie, Schouder, Elleboog, Pols en Hand

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak